Dziś chciałam się podzielić z Wami przepisem na pyszna rybkę z piekarnika.
Składniki:
-filet z ryby (u mnie flądra)
-warzywa (mogą być tez mrożone mixy), cukinia, papryka, pomidory
-przyprawa do ryb, sól, pieprz
-odrobina oleju
Na papierze do pieczenia układamy garść warzyw. U mnie mrożonka: marchewka, groszek, fasolka, pietruszka, kalafior oraz świeże pomidory i papryka.
Na warzywach kładziemy filet z ryby i przyprawiamy oraz skrapiamy olejem.
Rybkę z warzywami zwijamy w cukierki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20 minut.
Podajemy z ziemniakami i odrobiną zieleni (u mnie roszpunka).
A tu moje dziecko "wyrzuciło" wszystko z papierka na talerz i ze smakiem zjadło do ostatniego kęsa.
Polecam i życzę smacznego!
Joanna-JB
Mniam:)
OdpowiedzUsuń