Strony

czwartek, 8 czerwca 2023

Podwieczorek- szparagowe babeczki.

 W sezonie szparagowym jadłabym szparagi na śniadanie, obiad i kolację. Po prostu uwielbiam te majowo- czerwcowe warzywo pod każdą postacią. Dlatego proponuję Wam przepyszne i szybkie jajeczne babeczki ze szparagami. Są takie proste, że spokojnie dzieci same sobie z nimi poradzą.

Będziemy potrzebować:

ulubioną wędlinę

5-6 szparagów

2-3 jajka

Sól, pieprz, zioła prowansalskie

1-2 łyżki śmietany 30%

Ser żółty np. mozzarella 


Wędlinę, szparagi kroimy w kostkę, dodajemy jajka, śmietankę i przyprawy oraz tartym serem. Mieszamy, powstałą masę przelewamy do silikonowych babeczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 15- 20 min (do zrumienienia). 





Smacznego!!

Pozdrawiam


ZosiaSadosia





1 komentarz: