W sezonie szparagowym jadłabym szparagi na śniadanie, obiad i kolację. Po prostu uwielbiam te majowo- czerwcowe warzywo pod każdą postacią. Dlatego proponuję Wam przepyszne i szybkie jajeczne babeczki ze szparagami. Są takie proste, że spokojnie dzieci same sobie z nimi poradzą.
Będziemy potrzebować:
ulubioną wędlinę
5-6 szparagów
2-3 jajka
Sól, pieprz, zioła prowansalskie
1-2 łyżki śmietany 30%
Ser żółty np. mozzarella
Wędlinę, szparagi kroimy w kostkę, dodajemy jajka, śmietankę i przyprawy oraz tartym serem. Mieszamy, powstałą masę przelewamy do silikonowych babeczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na ok. 15- 20 min (do zrumienienia).
Smacznego!!
Pozdrawiam
ZosiaSadosia
Nie jadamy szoaragow ale dzięki za przepis 😀
OdpowiedzUsuń