Witajcie!
Zapraszam na nasz prosty biszkopt z jagodami, który mozecie upiec z Waszymi dziećmi.
SKŁADNIKI
- 4 jajka
- 2/3 szklanki cukru
- 1 1/2 szklanki mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka octu
- szklanka jagód
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, na końcu dosypując mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Formę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i przelać ciasto. Posypać jagodami. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem i piecz ok. 40 minut. Po tym czasie najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone.
Przed podaniem ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Przepis zaczęrpnięty stąd.
Pozdrowienia!
karto_flana i chłopcy.
Takie najprostsze ciasta są najlepsze.
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie:) Przepis sobie zapiszę :)Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńOoo, super. Przepis wydaje się być na tyle prosty, że nawet ja dam sobie radę. :D
OdpowiedzUsuńMniam :)
OdpowiedzUsuń