Dziś chciałam Wam zaproponować danie dietetyczne, wegetariańskie i do tego bardzo smaczne:)
Składniki:
mała marchewka, mała cukinia, kawałek dyni (około 200g), plaster selera korzeniowego, oliwa z oliwek (1,5 łyżki), odrobina ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku, ser twarogowy chudy (około 90g)
Marchew, cukinie, dynie i seler obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą, przyprawiamy ziołami i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 minut. Po lekkim ostygnięciu dodajemy ser i wszystko blendujemy na gładką masę. Przyprawiamy. I mamy gotową pastę na kanapki.
Przepis można "podkręcić" dodając jeszcze inne przyprawy jak np. czosnek, ostrą paprykę lub świeże zioła: koperek, pietruszkę, bazylię.
Smacznego!
Pozdrawiam
Joanna-JB
Mniammmm;)))
OdpowiedzUsuńBrzmi pysznie :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda. I takie proste w wykonaniu.
OdpowiedzUsuńSmacznie się prezentuje. Spróbuję warzywa na pastę upiec w frytownicy.. Ciekawe czy wnukom będzie smakować.
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi apetytu, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńMhhh... smoka mi narobiłaś 😀
OdpowiedzUsuń