piątek, 23 października 2020

Podwieczorek #47- Biszkopt z jagodami

Witajcie! 

Zapraszam na nasz prosty biszkopt z jagodami, który mozecie upiec z Waszymi dziećmi.


SKŁADNIKI

  • 4 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka octu
  • szklanka jagód

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Jajka ubij z cukrem, a następnie dodaj pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, na końcu dosypując mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

  2. Formę o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i przelać ciasto. Posypać jagodami. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st. z termoobiegiem i piecz ok. 40 minut. Po tym czasie najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone.

  3. Przed podaniem ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

  4. Smacznego!


Przepis zaczęrpnięty stąd. 

Zachęcamy Was do wspólnej zabawy w Zrobione z Mamą.

Pozdrowienia!
karto_flana i chłopcy.

4 komentarze:

  1. Takie najprostsze ciasta są najlepsze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda apetycznie:) Przepis sobie zapiszę :)Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo, super. Przepis wydaje się być na tyle prosty, że nawet ja dam sobie radę. :D

    OdpowiedzUsuń